[...] jest również niezbędny do utrzymywania homocysteiny na niskim poziomie. APOA5 gen koduję molekułę APOA5, która odgrywa ważną rolę w regulacji poziomu trój glicerydów. Allele jakie mam to A i G. Allel G może wskazywać, że jestem narażony na wyższe poziom trój glicerydów, gdy w trakcie diety będę spożywał zbyt dużą ilość tłuszczów [...]
[...] przez - kris4real w dniu 2019-07-18 21:53:08 Jakiś czas nie czytałam wszystkich postów, więc nie jestem na bieżąco, stąd jeśli się mylę i lekarz stwierdził, bądź są jakieś dane na potwierdzenie tego to proszę o wyrozumiałość ;) Po przeczytaniu kilku wypowiedzi nasuwa mi się myśl, że lęki i depresja pojawiły się przez redukcję. Skąd taka [...]
bimbam Badania takie są, prosiłem prowadzącego kilka razy ale ich nie otrzymałem, sam nie szukałem bo szczególnie mnie to nie interesuje. A argumenty jakie podajesz nie są na poziomie tutaj. Ja od siebie więcej dodać nie mogę bo nie mam do czego się odnieść a szperać w ajcn nie mam czasu i ochoty by przeglądać dziesiątek czy setek badań. wlasnie [...]
Faftaq: czyli nie jest to prawdą, żeby słodziki sztuczne mogły powodować odpowiedź insulinową poprzez jej wyrzut albo jakiekolwiek inne skutki, które wywołałyby efekt dokładnie odwrotny od pożądanego? Dodam do tego co napisał faftaq odnośnie odpowiedzi insulinowej na sztuczne słodziki. Sam drążyłem głębiej temat bo spotykałem się ze stwierdzeniami [...]
[...] wlasne dzielo - spisalem sobie skladniki "polecialem po polkach w marketach" i stad takie kwoty. hehe myslalam, ze w tym podanym linku sa raczej informacje o Tobie jakies ewentualne problemy Twoje itp Z tym rowerem - moje zboczenie - jedyna przyjemnosc - niestety idzie w takim razie w odstawke ;( qrcze, skoro to Twoje hobby to szkoda [...]
[...] głównie tych których nie potrafimy samodzielnie syntezować. Z tego względu uważam iż najlepsze 2 pory na przyjecie uderzeniowej dawki EAA to -zaraz po przebudzeniu -jakieś 20 minut po potreningowej porcji BCAA i Glutaminy. Jeśli nie dysponujemy BCAA i glutamina możemy zastosować EAA natychmiast po treningu i oczekiwać podobnego [...]
[...] o dużej intensywności może wiązać się z ryzykiem nagłej śmierci sercowej (sudden cardiac death – SCD). Pojedyncze informacje medialne dotyczące tragicznych wydarzeń, jakie miały miejsce na trasie maratonu, wyścigu kolarskiego lub innych aren sportowych zawsze budzą niepokój. Takie tragiczne wydarzenie miało też miejsce ostatnio na trasie [...]
...tak się czasami zastanawiam - jakie te osoby które zadają mi pytania maja menu? co oni jedzą? 100% czysto? czysto tzn. sam upolowałem,sam zasiałem,zerwałem czy wyhodowałem? jeśli NIE - a pewnie nie - jeśli są rzeczy które kupują w sklepie to chyba sobie nie zdają sprawy co siedzi w tych rzeczach to że kupimy świeże mięso nie znaczy że nie jest [...]
Wspomniałeś wcześniej, że na na święta nie będzie sensu ćwiczyć, bo będzie picie. Czyli twierdzisz, że alkohol ma tak negatywny wpływ na przyrosty, że w ogóle nie ma sensu ćwiczyć? Czytałem badania naukowe, ale tylko o stosunkowo niewielkiej ilości alkoholu i wydawały się dość optymistyczne. Jakie jest twoje zdanie na ten temat?
@Solaros W związku z tym, że głównie siedzisz w tematyce badań naukowych to mam jedno pytanie. Czy widziałeś może badania dotyczące tego jak trening wpływa na anabolizm oraz jak długo się po treningu ten stan utrzymuje oraz jakie jest jego nasilenie w zależności od czasu? W sumie to wystarczyłby mi jeden wykres.
[...] bez najprostszego źródła energii? nie znam przypadku - choc się nie zagłębiałem w temat zbytnio - kto budował masę długoterminowo w podejściu low-medium carb + high fat jakie były efekty zdrowotne Antek tak buduje, teraz też jego uczeń: http://www.sfd.pl/PROJEKT_MASA_VOL.3_DT_PARAMARIBO2-t978213-s38.html A mógłbyś mi jeszcze podrzucić jakieś [...]
[...] być ciężko, tym bardziej że chyba nie stosujesz cięższych "suplementów". ps: Jeśli uważasz to za spam to śmiało usuń, bo nie chcę tutaj jakiś dyskusji na 10 stron rozpisywać, bardziej chciałem pokazać jakie jest moje zdanie w temacie. Zdaję sobie sprawę, że wiele osób to guffno obchodzi %-) Zmieniony przez - arnold69 w dniu 2013-12-23 19:29:27
[...] tak samo jak na masie - tj. albo na 100% zdrowo i czysto albo w ogóle, z tym że jeszcze więcej cardio nie ma rewelki i rewelki nigdy nie będzie mam budowę jaką mam mam geny jakie mam i mam cel jaki mam jak go zrealizuję to redukcję będę uznawał za udaną a czy komuś sie sylwetkę będzie podobać czy nie - to juz imo jego sprawa mi też się coś [...]
Nazwa: Clout Producent: MAN Opakowania: 525 g w proszku Smaki: Poncz SPRAWDZONE NAUKOWO SKŁADNIKI CLOUT: *Zwiększają Ilości Kreatyny w Mięśniach *Stymulują Eksplodującą Siłę i Moc Mięśni *Podnoszą Poziomy ATP *Wspierają Tworzenie i Uzupełnianie ATP! *Pomagają w Budowaniu Beztłuszczowej Masy Mięśniowej *Zwiększają Ilość Karnozyny w Mięśniach [...]
[...] przechodzące osoby były proszone o spróbowanie wszystkich trzech i wybranie najsmaczniejszej - oczywiście okazywało się nią białko BSN. Wrażenie na mnie zrobiło zdziwienie jakie pojawiło się na stoisku jak po smaku rozpoznałem nie tylko firmy ale nawet nazwy produktów (fimy poznałem po smaku, bo olimp i trec są charakterystyczne, ale produkty [...]
kacper95 - przekażęznajomemy propsy ;-) Przyznam, że nie wiem jakie u niego aktualnie parametry antropometryczne... kuba_n - %-) zbieram się na badania, jak zdążę to zrobię dziś, a jak nie to pewnie dopiero w przyszłym tyg
[...] waszej współpracy. Też jeszcze ok. półtora roku temu mój bf wynosił 30% oraz 90 kg wagi przy 176cm, podjąłem wtedy współprace z potreningu (dokładnie był to domer) i w jakie to skromne 3 miesiące moja waga wynosiła 71 kg ;D, oraz tak na prawdę odmieniło się moje życie prywatne, (małe miasteczko, większość ludzi się zna, dużo osób mnie nie [...]
[...] HMB. O BA wtedy mało sięmówiło jesczze w swiecie sportu bo badania były w powijakach. Przyniosłem wiec całą literaturę jaką znalazłem i wręczyłem Pani Doktor, która po poczatkowym sceptycyzmie (argumentowanym brakiem BA w grrupie A na AIS) po 4h od otrzymania danych zadzwoniła i powiedziała "Panie Tadeuszu, jakie dawki Pan proponuje"? ;-)
[...] "jak w celiakii" może być korzystny lub niekorzystny dla mikroflory jelitowej i zdrowia. Z tego co pobieżnie zerknąłem autorzy wspomnianego badania nie precyzują jakie produkty wypełniły lukę po produktach zawierających gluten: "Subjects were submitted to a GFD by replacing gluten-containing foods by equivalent ones certified as [...]